top of page

Mobilitats de professorat

Durant el segon any d'acreditació, vam portar a terme les següents mobilitats de professorat:

- Jobshadowing a Taaveti (Finlàndia) d'una orientadora del Bellera per observar l'atenció a la diversitat i pràctiques d'inclusió.

- Curs de formació a Vichy (França) amb l'objectiu de perfeccionar la didàctica de la llengua francesa d'una professora del departament de llengües estrangeres.

- Estada professional a Cuneo (Itàlia) d'una professora d'anglès i acollida de la professora italiana al nostre centre. 

- Acollida de professors en jobshadowing al nostre centre.

Curs de francès a Cavilam

D'aquest curs de perfeccionament de francès se'n va beneficiar una professora d'anglès de l'institut amb coneixements previs de la llengua, la Carla García. L'objectiu és que cada cop més professors tinguin competència en llengües estrangeres i no només en anglès. Es preveu que per als propers cursos aquesta professora pugui intervenir com a professora de suport a les classes de ciències socials en francès per ajudar els professors d'història, pel que fa a la correcció lingüística.
Aquesta mobilitat persegueix aconseguir l'execució del nostre objectiu 2 ( La millora lingüística dels nostres alumnes donant importància no només a l'anglès sinó també a la diversitat lingüística europea ) i 4 ( La potenciació del sentiment europeu i valoració de la cultura que compartim gràcies a les mobilitats generalitzades).
No cal dir que quan participem com a professors a cursos d'estiu contribuïm a la creació d'una xarxa d'escoles europees (objectiu 6) ja que coneixem professors d'altres llocs i sovint s'hi estableixen col·laboracions.
 

FawXRqPWQAAjtRV.jfif

Job shadowing a Finlàndia

Una de les professores d'orientació de l'institut, l'Anna Nuel,  va participar en una mobilitat de job shadowing a una petita escola de Finlàndia. L'objectiu específic de la mobilitat va ser l'observació de la intervenció dels professors de reforç i psicopedagogs a les aules amb alumnes amb dificultats. Es va aprofitar per observar el sistema educatiu finlandès tan esmentat i prestigiat. La professora va seguir diferents professionals del centre d'acollida i va participar amb ells a les classes. Durant l'estada va escriure un diari i després va fer la transmissió al nostre claustre de professors. 
Aquesta mobilitat advoca pels nostres objectius 1, 2, 3 i 4 de l'acreditació.
O1: La inclusió social i l'atenció dels alumnes amb necessitats especials (des de dificultats d'aprenentatge o d'habilitats socials a altes capacitats) per tal de cercar l'equitat.
O2: La millora lingüística dels nostres alumnes donant importància no només a l'anglès, sinó també a la diversitat lingüística europea.
O3: La millora de la metodologia i la introducció de pràctiques innovadores a l'aula mitjançant l'intercanvi transnacional de bones pràctiques per millorar les competències dels nostres alumnes.
O4: La potenciació del sentiment europeu i valoració de la cultura que compartim gràcies a les mobilitats generalitzades.

20230213_125511.jpg
Cliqueu la imatge.

Estada laboral a Itàlia

Aquesta mobilitat no estava prevista al nostre pla de mobilitats per al curs 2022-2023 i tampoc de l'acreditació. Al setembre es va dur a terme una mobilitat amb alumnes de 4t d'això a l'institut italià i, per això, es va establir una relació amb la professora d'anglès, que va sentir molta curiositat pel nostre sistema educatiu, ja que les diferències en l'etapa 12-18 anys entre els dos països són molt grans.
Es va pensar a organitzar una experiència de jobshadowing per a la professora d'anglès italiana a Espanya i també per a una professora d'anglès del nostre centre, la Manuela Martínez, per comparar metodologies. Tot i això, des de l'escola italiana se'ns va proposar una estada professional per a les dues professores per poder així tenir una experiència immersiva integral. I així va ser, es va fer un intercanvi de professores durant quinze dies durant els quals cada professora va agafar les regnes de les classes de l'altra. Això va suposar molta preparació prèvia per part de les professionals, però va passar a ser una experiència molt enriquidora tant per a les professores com per als alumnes de les dues escoles que van poder ells també comparar metodologies. Molts professors dels centres implicats es van sentir part d'aquesta experiència perquè van ajudar a acollir les professores perquè se sentissin còmodes amb nous alumnes i horaris durant quinze dies. 
Els objectius generals de la mobilitat conforme el nostre projecte d'acreditació van ser els següents:
O3: La millora de la metodologia i la introducció de pràctiques innovadores a l'aula mitjançant l'intercanvi transnacional de bones pràctiques per millorar les competències dels nostres alumnes.
O4: La potenciació del sentiment europeu i valoració de la cultura que compartim gràcies a les mobilitats generalitzades.
O6: La creació d'una xarxa d'escoles i professors de cooperació transfronterera.

IMG-20230505-WA0010 (2).jpg
Cliqueu la imatge.

Acollida de professorat al Bellera

Durant el curs 2022-23 vam acollir:

- 2 professors italians d'Eduació Física, 1 psicopedagòga i 1 professora d'anglès de la Scuola Media di Bordighera (Itàlia)

- 2 professores d'Arts de l'Olaus Petriskolan d'Örebro (Suècia)

- 1 professora d'anglès de la Taaveti  (Finlàndia)

20230323_130918 (1).jpg
Cliqueu les imatges.
20230508_091400.jpg
bottom of page